Til børn 6-9 år

Gode råd til børn

Det er sjovt at spille på tablet eller computer, men det er vigtigt for din sundhed, at du også laver lege, hvor du bevæger dig. For børn der er 6-9 år er det bedst kun at spille spil på nettet i 1-2 timer om dagen. Måske du kan lave en aftale med dine forældre om, at du må spille lidt mere i weekenden.

Der er rigtig mange sjove spil, man kan spille. Nogle spil kan være voldsomme og ikke så gode for børn. Derfor bør du tale med dine forældre om, hvilke spil du vil spille, så de kan hjælpe dig med at tjekke, om det passer til din alder.

Spil kan også bruges til at lære noget på en sjov måde. Det kan være spil om bogstaver, ord, tal eller noget kreativt. Det kan være en sjov måde at øve sin stavning eller regning på. Få dine forældre til at hjælpe dig med at finde sjove spil, man kan lære af. I kan for eksempel kigge på DR Ramasjang, hvor der ligger mange sjove spil.

Pas på dit kodeord til dine spil. Lav et kodeord som er svært for andre at gætte. Lad være med at dele det med andre end dine forældre.

Pas på slet-knappen, når du spiller spil. Det er ikke sjovt, hvis man kommer til at slette et spil eller en highscore, man har brugt lang tid på.

Husk at dine forældre bestemmer, hvor lang tid du må spille og være på nettet. Men du må gerne tale med dem om, hvordan du synes, reglerne skal være. Måske kan I sammen lave regler, der passer jer alle.