Til forældre

Hjælp dit barn til et trygt online liv

På siden her finder du som forælder råd og vejledning om dine børns adfærd på internettet. Så kan du hjælpe dit barn til at færdes trygt på nettet og selv udvise god adfærd.

Chat Paaralugu er lavet i samarbejde mellem Red Barnet Grønland og PiSiu, Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd

Børn kan nemt misforstå hinanden og havne i konflikter på nettet. Ofte har de brug for voksnes hjælp til at løse dem. Få gode råd til at forebygge og stoppe konflikter og mobning online.

Det sker ikke tit, men det kan ske for både drenge og piger, at en seksuel krænker søger kontakt på nettet. Få gode råd til hvordan du lærer dit barn at sige fra over for grænseoverskridende adfærd. 

Deling af intime billeder kan udvikle sig til et mareridt for de unge, hvis billederne pludselig deles på hele skolen eller på offentlige sider på nettet. Som forældre er det vigtigt at kunne hjælpe.

Som forældre kommer du ofte ud for situationer, hvor du skal tage stilling til dit barns mediebrug. Få gode råd til at tale med dit barn om medieforbrug, og hvordan du sætter grænser. 

Mange forældre bekymrer sig om deres børns spillevaner. Online computerspil er stadig noget, der overvejende hører de yngre generationer til. Få gode råd til at vejlede dit barn i spil på nettet. 

Hvordan håndterer du dine yngre børn, når de begynder at interesse sig for spil og sociale medier? gode råd til skærmtid, aldersgrænser og indhold for de 6-9-årige.

Internet og mobil er for mange børn og unge en vigtig del af hverdagen. Men der kan ske seksuelle overgreb og mobning på nettet, så det er vigtigt, at man lærer, hvordan man er tryg online.