Om Chat Paaralugu

Velkommen til Chat Paaralugu

 

Internettet, mobiltelefoner og tablets fylder mere og mere i vores hverdag. Vi kommer lettere i kontakt med hinanden fx via sociale medier. Men der er også nogle ulemper, som man skal være opmærksom på i den digitale verden. Mange børn og unge oplever mobning og andre ubehagelige ting på nettet, og nogle børn og unge fortryder ord og handlinger online. Derfor har vi lavet denne side, Chat Paaralugu, for at gøre livet online mere trygt og sikkert.

Er du barn eller ung kan du her finde gode råd og vejledning, og du kan også finde vej til hjælp, hvis du har oplevet ubehagelige ting online.

Der er også gode råd og vejledning til forældre om deres børns adfærd på internettet. Hjælp dit barn til god adfærd på nettet.

Som lærer eller anden fagperson kan du finde undervisningsmateriale, der gennem en række forskellige cases giver dig hjælp til at tackle situationer, hvor online medier skaber problemer eller konflikter hos dine elever.

Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd Pisiu har været med i samarbejdet om at udvikle denne side for at gøre dig mere sikker på internettet.