Om Chat Paaralugu

Velkommen til Chat Paaralugu

Internettet, mobiltelefoner og tablets fylder mere og mere i vores hverdag. Vi kommer lettere i kontakt med hinanden fx via sociale medier.

Men der er også nogle ulemper, som man skal være opmærksom på i den digitale verden. Mange børn og unge oplever mobning og andre ubehagelige ting på nettet, og nogle børn og unge fortryder ord og handlinger online.

Derfor har vi lavet denne side, Chat Paaralugu, for at gøre livet online mere trygt og sikkert.

Er du barn eller ung kan du her finde gode råd og vejledning, og du kan også finde vej til hjælp, hvis du har oplevet ubehagelige ting online. 

Der er også gode råd og vejledning til forældre om deres børns adfærd på internettet. Hjælp dit barn til god adfærd på nettet.

Som lærer eller anden fagperson kan du finde undervisningsmateriale, der gennem en række forskellige cases giver dig hjælp til at tackle situationer, hvor online medier skaber problemer eller konflikter hos dine elever.

Internet og mobil er for mange børn og unge en vigtig del af hverdagen. Men der kan ske seksuelle overgreb og mobning på nettet, så det er vigtigt, at man lærer, hvordan man er tryg online.

Find undervisningsmateriale for elever i 1.-3. klasse. Materialet fokuserer på at skabe gode online rammer i klassen og få de unge til at reflektere over konsekvenser ved online adfærd. 

Som forælder kan du få råd og vejledning om dine børns adfærd på internettet – både de ældste og de yngste. Så du kan hjælpe dit barn til at færdes trygt på nettet og selv udvise god adfærd. 

Find undervisningsmateriale for elever i 4.-7. klasse. Materialet fokuserer på at skabe gode online rammer i klassen og få de unge til at reflektere over konsekvenser ved online adfærd. 

Find undervisningsmateriale for elever i 8.-10. klasse. Materialet fokuserer på at skabe gode online rammer i klassen og få de unge til at reflektere over konsekvenser ved online adfærd. 

Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd Pisiu har været med i samarbejdet om at udvikle denne side for at gøre dig mere sikker på internettet.