Sådan sletter du på Facebook​

Sådan sletter du på Facebook

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du:

Slet et billede eller en video, du selv har delt

Hvis du vil slette et billede eller en video, som du selv har lagt op på Facebook, skal du gøre sådan her:
Hvis andre har delt dit billede eller din video videre, vil det ikke være nok at slette det fra din egen profil. Hvis andre har delt dit billede eller din video videre og ikke vil slette det selv, bliver du nødt til at anmelde det til Facebook for at få det slettet. Det kan du læse mere om under ‘Anmeld andres billede eller video’ herunder.

Anmeld andres billede eller video

Når du anmelder til Facebook, er det vigtigt, at du skriver, hvorfor billedet eller videoen skal slettes. Det kan for eksempel være, fordi det er imod Facebooks regler om nøgenbilleder, eller at det er noget, som bruges til mobning.

Hvis du finder et billede eller en video på Facebook, som du er på, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre. Hvis du kender personen, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette det. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde det, som du gerne vil have slettet, til Facebook. Det er lettest at anmelde til Facebook fra en computer og ikke via appen.

Du anmelder et billede eller en video til Facebook sådan her:

Fjern dit ‘tag’ fra andres billede eller video

Hvis der er en, der tagger dig i et billede eller en video, som du ikke vil være tagget i, kan du fjerne tagget. Ved at fjerne tagget vil billedet eller videoen ikke blive forbundet direkte med din profil, men billedet eller videoen vil stadig kunne findes på Facebook.

Hvis du har fundet et billede eller en video af dig selv på Facebook, som du har det fint med ligger på Facebook, men som du ikke vil være tagget i, fjerner du tagget sådan her:

Fjern dit ‘tag’ fra et opslag

Hvis der er en, der tagger dig i et opslag, som du ikke vil være tagget i, kan du fjerne tagget. Ved at fjerne tagget vil opslaget ikke blive forbundet direkte med din profil, men man vil stadig kunne finde opslaget på Facebook.

Sådan fjerner du dit ‘tag’ fra et opslag:

Slet Facebook-profil

Hvis du vil slette hele din profil på Facebook, er det lettest at bruge en computer og ikke appen. Vær opmærksom på, at Facebook gemmer din profil i 14 dage, hvor den ikke vil være synlig for andre. Men hvis du logger ind igen, så genskabes profilen. Log derfor ikke ind, hvis du fortsat gerne vil slette din profil. 

Du sletter din profil på Facebook sådan her: